Bouwkundige keuring

civiel-ingenieur-hbo[1]Bij de aanschaf van een woning komt veel kijken. Naast de financiering is de bouwkundige staat van de woning erg belangrijk. Een bouwkundige keuring kan veel problemen voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Het is niet leuk dat u voor kosten komt te staan die u van te voren niet wist. Al zou u deze kunnen verhalen op de oude eigenaar. Naast het direct noodzakelijk onderhoud krijgt u van onze bouwkundige inspecteur ook adviezen voor zaken die er op termijn eraan zitten te komen. Bouwkundige keuringen is ons ding en kunnen we aanbieden met eventuele aanvullende diensten welke vermeld zijn op deze site. Zo kunnen wij uw op meerdere manieren ontzorgen.
Naast deze keuring is het aan te bevelen een onderhoudsplan te laten opstellen. Dit is een rapport waarin de staat van onderhoud is vermeld, wat gedaan moet worden en wat al is gebeurd. Zo kunt u een meerjarenplanning maken. Zodat u financieel ook beter weet waar u aan toe bent. Als u dan om de 2 jaar de staat van onderhoud laat herzien en bijhouden weet u ook dat u dingen moet bijstellen. Dit rapport kan u meer rust en woon plezier bezorgen. Tweede voordeel is dat u bij toekomstige verkoop geen geheimen hebt omtrent uw bezit.
De onderdelen die we opties en visueel keuren zijn onder andere de muren, vloeren, dak, dakbedekking, goten, kruipruimte (als mogelijk), binnen indeling, meterkast, cv ketel, eventueel leidingwerk en bijgebouwen als nodig, enz.
De tarieven van deze rapportages worden op de site vernoemd onder kopje Tarieven. Wij verrichten de bouwkundige keuringen in het gehele noordelijke gedeelte van Nederland. Tarieven zijn gebaseerd op een straal van 50 kilometer rondom Sneek. Buiten deze straal word een tarief van € 0,75/ km gerekend.

Tijdens de bouwkundige keuring word de woning op de volgende onderdelen beoordeeld en visueel geïnspecteerd op:

  • Eventuele problematiek ten aanzien van de fundering en/of vochtproblemen
  • Keuring van de kruipruimte en begane grondvloer
  • Bouwkundige staat van de dakconstructie, dakafwerking, schoorstenen
  • Riolering, dakgoten en hemelwaterafvoeren
  • Het functioneren van de CV-installatie en elektrische installaties
  • Bouwkundige staat van gevels, beton- en staalconstructies
  • Buitenkozijnen, buitenschilderwerk en kitwerk
  • Badkamer / toilet en tegelwerk
  • Enz.

Bovenstaande onderdelen worden door onze bouwkundige adviseur beoordeeld en gewaardeerd. Het bouwkundig rapport bevat kosten die direct noodzakelijke zijn of op termijn eraan zitten te komen. Zo voorkomt u (ook op termijn) vervelende verrassingen. Wilt u direct opdracht verstekken voor een bouwkundige keuring, ga dan naar het Opdrachtformulier bouwkundige keuring.. Mocht u nog vragen hebben of een prijsopgave willen opvragen, neem dan per mail contact op met Wybe Koopmans. Als u dan uw telefoonnummer vermeld belt hij u zo spoedig mogelijk terug.